Pitkäaikaisen toimitusjohtajamme siirtyessä eläkkeelle, etsimme yhdistyksellemme ja osakeyhtiöllemme uutta, innovatiivista ja aktiivista vetäjää Helsingin Kalliossa sijaitsevaan toimistoomme. Jos tunnet sähköalaa, lue lisää ja mieti, voisiko tämä olla sinun paikkasi.

Millainen yhdistys Sähkösuunnittelijat NSS ry on?
NSS ry on Suomen sähköalan suunnittelijoiden ja suunnittelutoimistojen yhdistys, jonka toiminta-ajatuksena on kehittää hyvää sähkösuunnittelutapaa ja toimia sähköalan suunnittelijoiden sekä suunnit-telutoimistojen ammatillisena yhdyssiteenä. Osallistumme aktiivisesti alan lainsäädännön kehittämiseen ja toimimme tiiviissä vuorovaikutuksessa sähköalan järjestöjen ja viranomaisten kanssa. Yhdistyksen or-ganisaatioon kuuluu toimitusjohtajan lisäksi kokenut toimistopäällikkö.

Jäsenistö koostuu yli sadasta toimistojäsenestä, noin viidestäsadasta henkilöjäsenestä ja noin kahdeksas-takymmenestä yhteistoimintajäsenestä, joita ovat sähköalan laite- ja järjestelmävalmistajat sekä tarvike-toimittajat.

Yhdistyksemme 100% omistama NSS-Palvelu Oy julkaisee neljä kertaa vuodessa PLAANI-nimistä lehteä, jonka kohderyhmänä ovat sähkösuunnittelijat, rakennuttajat, arkkitehdit ja muut rakennusalan ammatti-laiset. Yhdistyksen toimitusjohtaja toimii myös osakeyhtiön toimitusjohtajana.

Oletko?
Toiminut sähkötoimialalla tai sen rajapinnassa? Onko verkostoituminen ja ihmisten kohtaaminen sinulle luontevaa ja nautit siitä? Oletko enemmän uudistaja kuin säilyttäjä? Jos tunnistat itsesi, tämä voisi olla sopiva tehtävä sinulle.

Mitä etsimme?
Vaikka tittelisi tulee olemaan toimitusjohtaja, emme etsi johtajaa vaan aktiivista käytännön tekijää pieneen organisaatioomme. Työsi monipuolisuus vaatii sinulta monentyyppisiä ominaisuuksia ja osaamista. Sinun pitää olla hyvä kuuntelija ja kyetä sovittamaan yhteen erilaisia näkemyksiä, mutta myös riittävän vahva viedäksesi eteenpäin omaa agendaasi. Tehtävässä sinulta vaaditaan talousosaamisen lisäksi myös markkinoinnillista osaamista. Etsimämme henkilö on pitkäjänteinen verkostoituja, joka haluaa aidosti palvella jäsenkuntaamme.

Odotamme, että tunnet sähkötoimialaa työkokemuksesi kautta. Emme odota, että sinulla on suunnittelukokemusta, mutta kokemus esim. jostakin yhteistoimintayrityksestämme saattaisi antaa hyvät valmiudet tässä tehtävässä onnistumiselle.

Korkeakoulutasoinen koulutuksesi antaa pohjan sille, että kykenet hahmottamaan laajan toimintakenttäsi. Useamman vuoden työkokemus on puolestaan tuonut sinulle tehtävässä vaadittavaa elämänkokemusta ja ihmistuntemusta. Koulutus ja kokemus ovat tärkeitä, mutta lopullisen vaikutuksen meihin tulee tekemään persoonasi. Etsimme pitkäaikaista toimitusjohtajaa, joka uudella ajattelutavalla tulee uudistamaan toimintaamme. Tehtävä edellyttää jonkin veran matkustamista. Työssäsi tarvitset myös satunnaisesti englannin kieltä.

Mitä toimitusjohtajan työ sisältää?
Tehtävänäsi on toteuttaa hallituksen yhdistykselle määrittelemää strategiaa. Sinulla tulee olemaan myös merkittävä rooli uuden strategiamme laatimisessa, jolla pyrimme vastaamaan toimialaan ja jäsenistöömme vaikuttaviin muutoksiin. Odotamme uudelta toimitusjohtajalta uutta ajattelutapaa ja uudistamisasennetta, perinteitä kuitenkin kunnioittaen.
Vastaat kokonaisvaltaisesti yhdistyksen toiminnasta yhdessä alaisenasi toimivan toimistopäällikön kanssa. Yhdistyksen taloudenhoito on kokonaisvaltaisesti vastuullasi budjetin laadinnasta, sen toteutumisesta aina kirjanpidon valvontaan asti. Yksi keskeisempiä haasteitasi tulee olemaan uusien tulolähteiden löytäminen nykyisten rinnalle. Toimit PLAANI-lehden päätoimittajana ja vastaat lehden ilmoitusmyynnistä. Lehti on yksi tärkeimmistä tulonlähteistämme ja julkaisun toteuttamisessa toimistopäällikkösi on todellinen ammattilainen.
Huolehdit yhdistyksen toiminnan edellyttämästä tiedonvälityksestä jäsenkunnan ja sidosryhmien välillä sekä kehität sitä edelleen hyödyntäen digitalisaation mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Aktiivinen työskentely nykyisten jäsentemme kanssa, heitä kuunnellen ja tavaten on tärkeä osa toimenkuvaasi, kuten myös aktiivinen jäsenhankinta.
Jotta yhdistyksellämme on riittävästi vaikuttavuutta yhteiskunnallisesti, vaatii se toimitusjohtajalta aktiivista osallistumista sidosryhmätoimintaan monella eri tasolla. Myös alan tapahtumiin osallistuminen on tärkeää, ja siksi olemme mukana myös monilla valtakunnallisilla messuilla. Toimitusjohtaja myös organisoi yhdistyksen ja yhtiön järjestämät tapahtumat ja koulutustilaisuudet, jäsenistömme rooli tapahtumien toteuttamisessa on merkittävä.

Yllä tiivistetysti otteita toimitusjohtajan tehtävänkuvasta, työ sisältää lisäksi paljon muuta tärkeää tekemistä ja paljon pieniä käytännön asioita. Kokonaisvastuu edellyttää mukautumista monenlaisiin rooleihin; markkinointijohtajasta talousjohtajaksi, toimitusjohtajasta kahvinkeittäjäksi, seuramiehestä diplomaatiksi.

Mitä tarjoamme?
Tarjoamme tehtävän, jossa riittää tekemistä ja haasteita. Saat erinomaisen perehdytyksen nykyiseltä toimitusjohtajaltamme sekä toimistopäälliköltämme. Dynaaminen hallituksemme toimii keskustelukumppaninasi ja tukee sinua työssäsi. Kuukausipalkkasi tulee olemaan maltillinen, mutta sinulla on mahdollisuus ansaita myös tulospalkkaa onnistumisien kautta.

Kiinnostuitko?
Lisätietoa voit kysyä yhdistyksemme tuntevalta Arespartnersin konsultti Kari Kuosmaselta, p. 040 753 3520. Varmimmin tavoitat hänet to 24.1., ke 30.1. ja ma 4.2. klo 8–9. Lähetäthän hakemuksesi, ansioluettelosi ja palkkatoiveesi to 7.2. mennessä Arespartnersin verkkosivujen kautta: www.arespartners.fi, linkki hakulomakkeeseen: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=279&ProjectId=188630&MediaId=5. Toivottavasti kuulemme sinusta pian!