Page 50 - Plaani_1_2020
P. 50

  UTUlta helppokäyttöiset ratkaisut sähkö- autojen lataamiseen
Sähköautojen autokannan kehitystä rajoittaa niiden polttomoottoriautoi- hin verrattuna korkeampi hankintahinta, mutta vielä enemmän toimin- tavarman ja kattavan latausinfrastruktuurin puuttuminen. Kaupunkiym- päristössä ostopäätöstä jarruttaa liian usein latauspisteen puuttuminen kotiympäristössä ja työpaikkojen parkkipaikoilla. Pientalojen, taloyhtiöi- den ja liikekiinteistöjen latauspisteiden hankintakynnyksen alentamiseksi UTUn valikoimasta löytyy hinta-laatusuhteeltaan kilpailukykyiset Ratio Electricin HomeBox -latausasemat.
Helppoasenteiset Home Box -latausasemat on suunniteltu käytettäväksi ulko- ja sisätilojen asennuksiin. Niiden avulla voit ladata markkinoilta löytyviä erilaisia täyssähköautoja tai Plug-in hybridejä tilan Mode 3 mukaisesti. Moderni ja kestävä vakioitu kotelorakenne mahdollistaa laajan vakiotuotevalikoiman, mutta tekee latauksesta samalla erityisen helppoa. Liität vain latauskaapelin autoosi ja lataus voi alkaa.
Latausasemien vakiovalikoimasta löydät tuotteet 16 A ja 32 A maksimi- virralle 1- ja 3-vaiheisena 3.7 kW, 7.4 kW, 11 kW ja 22 kW lataustehoille. Lataustehoa voidaan rajoittaa portaittain aseman etupinnassa olevan valintapainikkeen avulla. Asetus pysyy tallessa seuraavia latauksia varten.
Käytännöllisesti kiinteällä latauskaapelilla varustettu Home Box -asema mahdollistaa auton vaivattoman latauksen. Otat vain pistoolin irti latausaseman pidikkeestä ja liität autoosi. Kaapelilla varustettu asema soveltuu niihin paikkoihin, joissa ladattavan auton latauspistoketyyppi pysyy aina samana. Kiinteällä kaapelilla varustettuja latausasemia on saatavilla 5 m suoralla latauskaapelilla tai 4 m spiraalikaapelilla.
Niissä asennuskohteissa, joissa ladattava ajoneuvo ja niissä olevan lataus- kaapelin malli voivat vaihdella, suosittelemme käyttämään pistorasiallista versiota. Tämä ratkaisu tarjoaa suurimman joustavuuden, kun asemaan voidaan liittää tyypin 1 tai tyypin 2 latauspistoolilla varustettu latauskaapeli.
Kaikki Ratio -latausasematuotteet on suunniteltu kestämään vaati-
via olosuhteita. Tuotteet ovat olleet käytössä useita vuosia pohjolan olosuhteissa. Kaikki latausratkaisutuotteet on valmistettu standardin IEC 61851 mukaan. Yksittäiset komponentit kuten pistokkeet, pistora- siat ja liittimet ovat IEC 62196 mukaisia ja niillä on Dekran myöntämä KEMA-hyväksyntä. Latausasennuksen turvallisuuden parantamiseksi ja asennuksen helpottamiseksi kaikki latausasemat on varustettu 6 mA tasavirtasuojapiirillä, jolloin latausaseman sähkösyötössä voidaan käyt- tää Hagerin A-tyypin vikavirtasuojia ja kompakteimpana vaihtoehtona vikavirtajohdonsuojakatkaisijoita.
Kuva: Sigge Arkkitehdit Oy
www.utu.eu
  Turun AMK toteuttaa opiskelijoiden ku- lunvalvonnan täysin mobiilina
Turun ammattikorkeakoulun uuden kampusrakennuksen kulunvalvonta toteutetaan mobiilina Schneider Electricin toimittaman järjestelmän avulla. Kiinteistön käyttäjiä ja heidän kulkuoikeuksiaan hallinnoidaan EcoStruxure Security Expert -kulunvalvonta- ja murtovalvontaratkaisun kautta.
”Mobiilitunniste tekee kohteesta poikkeuksellisen, sillä opiskelijat, talon henkilökunta ja muut tiloja aktiivisesti käyttävät pääsevät kulkemaan talossa niiden avulla”, kertoo Solution sales manager Maaret Vuorio Schneider Electriciltä.
Turvatekniikan urakoinnista vastaa EduCityssä talotekniikka-alan ammattilaisena Are. Parhaillaan rakennuksessa tehdään tekniikan osalta asennus- ja ohjelmointitöitä.
”Turun ammattikorkeakoulu on täysin mobiilin kulunvalvonnan toteutta- misessa ensimmäisten joukossa, sillä mobiilitunnisteiden käyttö isoissa kohteissa on ollut Suomessa vähäistä”, sanoo Aren järjestelmäasiantun- tija Rauli Haanpää.
Mobiilitunnisteisiin siirtyminen helpottaa myös kulkuoikeuksien jakamis- ta: kulkulupa myönnetään verkon välityksellä ja se toimitetaan linkkinä sähköpostiosoitteeseen. Linkin kautta käyttäjä lataa itselleen tunnisteen kännykkäänsä.
”Tavoitteena oli saada lukitukset ja kulunvalvonta sellaiselle tasolle, että opiskelijoilla ja henkilökunnalla on mahdollisimman vähän erilaisia kul- kutunnisteita tai avaimia”, sanoo Turun ammattikorkeakoulun kiinteistö- päällikkö Markus Forsten.
Turun Teknologiakiinteistöt rakennuttaa Turun ammattikorkeakoululle uuden EduCity-kampusrakennuksen, joka kokoaa kaikki AMK:n toimin- not saman katon alle. EduCity valmistuu keväällä 2020.
Kulunvalvontajärjestelmän lisäksi Schneider Electric toimittaa EduCityyn myös EcoStruxure Building Operation -kiinteistönhallintajärjestelmän ja Esmi Sense -paloilmoitinjärjestelmän.
www.se.com/fi
  50Plaani 1 2020 Rakennuttaminen














































































   48   49   50   51   52