Page 31 - Plaani 4-2020
P. 31

 Elektro-Valo OY valaisee Suomalaisella valmistuksella Projektiosaamista, räätälöintiä, ylpeää kotimaista valaisinvalmistusta vuodesta 1981!
Vuodesta 1981 Elektro-Valo Oy on valmistanut Uudessakaupungissa valaisimia vankalla ammattitaidolla. Elektro-Valon vahvuuksiin kuuluu kotimaisuus, mukautuvaisuus, joustavuus ja vahva ammattitaito. Henkilökuntamme auttaa sinua aina tarvittaessa puhelimitse, sähköpostilla sekä kotisivujen chat-palvelun kautta.
UUTUUS MALMI VALAISIN UGR <19
Malmi valaisin on suunniteltu täysin silmällä pitäen alhaisia UGR-arvoja ja toimistokohteisiin sopivaa ulkonäköä. Malmin voi varustaa vaikka langattomalla ohjausjärjestelmällä, joka mah- dollistaa monipuolisen tavan toteuttaa halutun tilan valaistuksen ja energiansäästön.
Insinööriemme suunnittelema ruuturitilä ja alumiiniprofiili mahdollistaa alhaiset UGR-arvot, siksi se sopiikin täydellisesti toimistoihin ja muihin alhaista UGR-arvoa vaativiin tiloihin.
DAYLINE DOWNLIGHT LEDIL:in linsseillä
Dayline downlight on toteutettu LEDiL:n Daisy linsseillä, myös epäsymmetrisellä valonjaolla.
Valaisin saatavilla valkoisella tai mustalla optiikalla, kehyksen voi maalata asiakkaan toivomalla RAL-sävyllä. Tämä pieni ja siro downlight sopii matalan UGR arvonsa puolesta myös toimistokohteisiin.
Elektro-Valon tuotteisiin pääset tutustumaan kotisivuillamme: www.elektro-valo.com
  Vuosien saatossa Elektro-Valosta on muovautunut moniosaava valaisintoimittaja. Räätälöinti, projektiluonteisuus, vahva komponentti- ja sensorituntemus ovat tuoneet useita tunnettuja kohteita Elektro-Valon asiakkaiksi.
Kotisivut Facebook Linkedin
   Elektro-Valo Oy, Muottitie 4, 23500 Uusikaupunki www.elektro-valo.com | info@elektro-valo.com
”Talotekniikan tehtäväluettelossa automaatiopuolen asiat on kuitattu muutamalla ruksilla. Jos tilaaja saisi ja joutuisi jo tässä vaiheessa pereh- tymään asiaan tarkemmin, voisi syntyä monipuolisempi kuva integraati- on mahdollisuuksista.”
KANNUSTUSTA KOULUTTAUTUMISEEN
Insinööritoimisto Tauno Nissisen henkilökunnan koulutus on hyvällä tolalla. Kukin saa itse vaikuttaa siihen, minkä tyyppiseen koulutuk-
seen haluaa osallistua, olipa kyse sitten yksittäisistä koulutuspäivistä
tai oppilaitosten tarjoamista jatkokoulutusmahdollisuuksista. Tälläkin hetkellä muutama opiskelee työn ohella Lappeenrannan yliopistossa DI- tutkintoa. Kannustus ammattitaidon kehittämiseen ei jää vain puheiden tasolle, vaan se näkyy myös yrityksen palkitsemisjärjestelmässä.
”Nykyään sähköalalla on pakko kouluttautua. Jos yritys ei panosta henkilökunnan kouluttamiseen, niin putoaa kelkasta. Kouluttautuminen on henkilön etu ja etenkin firman etu”, toteaa TKK:n ja Aalto-yliopiston valaistuslaitoksen alkuunpanija ja kehittäjä, professori Liisa Halonen.
”Olemme kehittäneet myös firman sisäiset koulutuspäivät, joiden puit- teissa asiaan parhaiten perehtyneet työntekijät pitävät muille tietoiskuja ajankohtaisista asioista. Näin kaikkien ei tarvitse opiskella yksityiskohtia erikseen, vaan saamme jaettua oleellisen eri aihepiireistä tehokkaasti”, Jarno Puranen kertoo.
HANKKEIDEN VIIVÄSTYMINEN UHKA RAKENTAMISEN LAADULLE
Mikko Yrjösen mukaan yrityksen lähitulevaisuus näyttää positiiviselta. ”Elo-syyskuussa tilanne oli hetken odottava, tilaajat olivat kesän jälkeen
varovaisempia. Syksyn mittaan uusia tilauksia on kuitenkin tullut, pienempiä ja isompia. Työkanta alkaa palautua pienen notkahduksen jälkeen normaaliksi.”
Mikko Yrjönen toivoo, että tilaajat käynnistäisivät jo sovittuja hankkeita koronasta ja muista suhdanteisiin vaikuttavista asioista huolimatta.
”Jos hankkeet viivästyvät tai siirretään, ja sitten kaikki päätetään käynnistää alkuvuodesta, resurssoinnin suhteen tulee ongelmia. Tämä ei koske pelkästään sähkösuunnittelua, vaan koko rakentami- sen ketjua. Resurssipula vaikuttaa suoraan suunnittelun ja rakenta- misen laatuun.”
Koronavirusta on Insinööritoimisto Tauno Nissisellä taklattu etätyöllä, käsidesillä ja kasvomaskeilla. Työvälineet ja prosessit poikkeusaikaan ovat olleet jo valmiiksi kunnossa.
”Firman sisäisten yhteishenkeä kohottavien tapahtumien puuttuminen on ehkä se suurin kolaus. Kesäkauden avajaiset, koulutuspäivät ja muut yhteiset riennot on jouduttu perumaan. Yhtään sairastumista ei ole toistaiseksi tullut, mikä tietenkin on helpottanut tilannetta”, Jarno Puranen sanoo.
Liisa Halosen mukaan Insinööritoimisto Tauno Nissinen haluaa edelleen pysytellä tiukasti suomalaisena insinööritoimistona, joka on mukana kehittämässä ja tuomassa uusia ajatuksia alalle.
”Uskomme, että meidän kaltaisellemme toimistolle on kysyntää. Kas- vamme orgaanisesti, jos siihen on tarvetta, mutta meillä ei ole tarvetta pullistella uhkarohkeasti”, Mikko Yrjönen kiteyttää.
31Plaani 4 2020 Sähkösuunnittelu






































































   29   30   31   32   33