Page 21 - Plaani 1 - 2021
P. 21

         (yllä) Rakennuksessa on paljon kauniita yksityiskohtia, kuten por- taikkojen seinämaalaukset.
(alla) Rakennuksen keltatiilistä julkisivua koristaa Michael Schilki- nin reliefi.
mäprosessoria fyysisesti paikan päällä, vaan kaikki on pilvessä. Tähän suuntaan ollaan menossa laajemminkin”, Korhonen kertoo.
BIG ROOM AUTTOI ETEENPÄIN
Aalto-yliopisto Töölön kolme alinta kerrosta ovat Aalto EE:n käytössä ja kolmea ylintä toimistokerrosta vuokrataan ulkopuolisille käyttäjille. Kan- restan pyörittämän Ravintola Töölön käytössä on ravintolasalin lisäksi toisen kerroksen auditorio ja sisääntulokerroksen juhlasali. Auditoriota ja juhlasalia voi kuka tahansa vuokrata esimerkiksi seminaareja, juhlaillalli- sia tai vaikkapa konsertteja varten.
Auditorion ja juhlasalin ilme palautettiin lähelle alkuperäistä. Kaiken kaik- kiaan voi sanoa, että Kauppakorkean entinen päärakennus on palannut entiseen loistoonsa modernilla tekniikalla höystettynä.
Peruskorjauksen kustannus oli noin 30 miljoonaa euroa (ilman arvonlisä- veroa). Hankkeen urakkamallina oli projektinjohtourakka tavoitebudjetilla ja asiakastyytyväisyysarvioinnilla.
”Onnistumisen palkitsemismittareina olivat muun muassa budjetissa pysyminen, aikataulun pitävyys ja työturvallisuus”, sanoo Lindvall.
Suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden Big Room -työskentely osoittautui hyväksi toimintamalliksi.
”Työmaan kiivaimpina aikoina Big Roomiin kokoonnuttiin viikon välein. Niissä asioita saatiin käsiteltyä niin, että hommat etenivät hyvin”, Kohvakka toteaa.
Toimistovalaisinsarja uuden muotokielen optiikalla
Optix
Optix luo visuaalisesti miellyttävän valaistuksen erittäin matalalla kiusahäikäisyllä, jopa UGR<16. Optiikan muotoilu ja tekniikka ovat vertaansa vailla. Omaperäinen ja innovatiivinen neliön muotoinen optiikka mahdollistaa samanaikaisesti korkean valotehokkuuden sekä erinomaisen häikäisyn kont- rolloinnin. Valaisimen käyttömahdollisuudet ovat rajattomat, perinteisestä 600x600 moduulivalais- tuksesta mielikuvituksellisempiin valoramppeihin. Monipuolisen Optix-sarjan täydentävät ylävalolliset versiot, Tunable White 3000-6000K sekä SylSmart Connected- ja Casambi-valonohjausjärjestelmillä varustetut mallit vastaamaan nykyaikaisen toimisto- valaistuksen vaatimuksia.
www.sylvania.fi p. 09 54212100
    
   19   20   21   22   23