Page 19 - Plaani 1 - 2021
P. 19

         Toisen kerroksen auditorion esitystekniikka uusittiin täysin. Tilassa
on kiinteä nouseva katsomo, johon mahtuu 450 henkilöä. Esityskuva heijastetaan videoprojektorilla perforoidulle kankaalle, jonka taakse kaiuttimet saatiin piiloon. Kuva- ja äänitekniikan keskuslaitteet upotettiin rakenteisiin häivytettyyn laitetilaan.
”Uuden tekniikan sovittaminen vanhoihin rakenteisiin oli senttipeliä. Kohde oli kaikin puolin haastava, kun kaikkiin huonepintoihin ei saanut koskea, eikä niihin voinut ripustaa mitään. Esimerkiksi vanhan istun- tosalin pöytäpintaan ei saanut kajota, eikä myöskään tilan seinä- ja kattopintoihin”, Korhonen huomauttaa.
AV-tekniikan toteutuksen lähtökohtana oli laitteiden helppokäyttöisyys ja toiminnan luotettavuus. AV-järjestelmä on kauttaaltaan etähallittava. Etähallintalaitteet on keskitetty pilvipalveluun.
”Jos johonkin laitteeseen tulee toimintahäiriö, näkee järjestelmävastaava esimerkiksi älypuhelimeltaan tai tabletiltaan mistä tilasta ja laitteesta on kyse. Hän pääsee myös mahdollisesti korjaamaan häiriön etänä. Aalto Töölö on Suomen ensimmäinen kohde, jossa ei ole yhtään järjestel-
(yllä) Juhlasalin pinnat palautettiin kohti alkuperäistä 1950-luvun tyyliä. Sivuseinän parven yllä olevat valaisimet ovat Paavo Tynellin käsialaa. Kaarevan puukaton valaisimet vaihdettiin uusiin.
(oik.) Kauppakorkeakoulun viidennen kerroksen vanha lukusali on nyt toimistotilaa. Peruskorjauksessa rakennuksen kaikki ikkunat kunnostettiin.
(alla) Kolmea ylintä kerrosta vuokrataan toimistotiloiksi. Viidennen kerroksen ikkunoista avautuu upeat näkymät Töölön kattojen ylle.
HYVÄ PAREMPI
PARAS
Glamoxilta kaikki valaistusratkaisut energiatehokkaista ja tiukan budjetin kohteista edustaviin, laadukkaisiin kokonaisuuksiin turvallisesti ja helposti.
www.glamox.fi
   19Plaani 1 2021 Rakennuttaminen


   17   18   19   20   21