Page 17 - Plaani 1 - 2021
P. 17

 ”AV-urakan osalta se on yksi Suomen suurimpia kohteita ja todennä- köisesti suurin, joka on toteutettu ilman paikallisprosessoreita. Kuten IT-puolella, myös AV-tekniikassa mennään koko ajan kohti koko- naisvaltaisia pilvipalveluita”, toteaa projektijohtaja Jukka Korhonen Sweco Talotekniikka Oy:stä.
Päivän sana opetuksessa on striimaus. Kun esityskuva ja -ääni tallen- netaan kameroilla ja mikrofoneilla sekä välitetään verkkoon, voi yleisö seurata sitä omilla laitteillaan olematta fyysisesti paikalla. Korona-pan- demian aikana striimaus on lisääntynyt merkittävästi ja Korhonen uskoo, että sitä käytetään jatkossa yhä enemmän:
”Aalto Töölön AV-järjestelmä on toteutettu uusimmalla AV over IP -tek- niikalla. Striimauslaitteistoja on lähes kaikissa opetustiloissa, joissa yksi kamera kuvaa luentoa ja yksi yleisöä. Yleisön kommentit saadaan talteen ja kuuluviin heittomikrofonilla. Luennoitsijalla on headset-mikrofoni.”
Kolmannen kerroksen suureen opetustilaan rakennettiin 55 tuuman näytöistä 32-ruutuinen videoseinä, jossa on neljä näyttöä päällekkäin ja kahdeksan rinnakkain. Seinä seisoo lattiatelineiden päällä. Näyttöjä ohjataan videoseinäprosessoreiden avulla.
(vas. yllä) Auditorion pinnoissa näkyy ajan patina. Modernin AV- tekniikan hallinta hoituu etänä pilvipalvelun kautta.
(vas. alla) Sisääntulokerroksen käytävillä voi ihailla Paavo Tynel- lin valaisimia. Kaikkiaan vanhoja valaisimia kunnostettiin 500 kappaletta.
(oik. yllä) Peruskorjauksessa monia vanhoja pintoja ja yksityis- kohtia palautettiin alkuperäiseen asuunsa. Peruskorjausta tehtiin tiiviissä yhteistyössä Museoviraston kanssa.
(oik. alla) Auditorion edusta henkii 1950-luvun tunnelmaa puuviilu- pintoineen. Istuinryhmien yllä olevat valaisimet kunnostettiin.
   17Plaani 1 2021 Rakennuttaminen


   15   16   17   18   19