Page 58 - Plaani 1 - 2021
P. 58

 Jatkoskotelo SJC talokaapeleille
Prysmian Groupin jatkoskotelo SJC (Small Joint Closure) on erittäin kompaktin kokoinen jatkoskotelo metallittoman talokaapelin jatka- miseen tai haaroittamiseen. Se on suunniteltu helpoksi ja nopeaksi asentaa.
Pölytiivis ja 5 metriin asti painevedenpitävä kotelo on suojausluokaltaan IP68 eli sen voi asentaa paitsi seinälle, myös suoraan maahan.
SJC-jatkoskotelon suurin kapasiteetti on 24 kuitujatkosta. Jatkoslevyt ovat tehdasasennettuja.
Kotelossa on neljä pyöreää sisäänmenoaukkoa mekaanisille tiivistesar- joille kaapeliläpivientien ja kotelon tiivistämiseen. Peruskotelo sisältää kaksi mekaanista tiivistesarjaa, joko kaapelikoolle 5-9 mm tai 6-12 mm.
SJC-jatkoskotelo on yhteensopiva Draka EaseNet-mikrokanavajärjes- telmän kanssa.
www.prysmiangroup.fi
Jäätyvätkö kattokaivot tasakatoilla?
Jäätyminen johtuu siitä, että kattokaivon ympärille kertyy jääpato. Jääpato kasvaa korkeammaksi ja katolle kertyy yhä enemmän vettä aiheuttaen suuren vesivahinkovaaran.
Ongelman saa ratkaistua helposti asennettavalla RIM-sulanapitoele- mentillä. Se johdattaa vedet turvallisesti alas kuudelta eri suunnalta. Paneelit ovat pikalukittavia ja lämpökaapeli (16 m) on asennusvalmis kahdeksan metrin kylmäkaapelilla.
www.nVent.com/RAYCHEM
  Sensoriteknologia osana hoivapalveluja
Tunstallin uusi VA2C-järjestelmä turvaa ja tehostaa palveluasumis- yksiköiden arkea uuden sensoriteknologian avulla. Asukkaan huo- neeseen asennettava sensorikamera reagoi poikkeaviin tapahtumiin, kuten esimerkiksi kaatumisiin ja ilmoittavat näistä hoitohenkilökunnalle automaattisesti. Kamerasensorin avulla voidaan myös toteuttaa ennalta ajastettuja virtuaalisia asiakaskäyntejä. Esimerkiksi yöaikaan tehdyillä virtuaalisilla tarkastuskäynneillä voidaan tehostaa palveluasumisyksi- köiden toimintaa ja taata asiakkaalle häiriötön yörauha. Järjestelmän käyttöönotto iäkkäämmissäkin palveluasumisyksiköissä on vaivatonta ja kustannustehokasta.
Sensoriteknologian automaattiset hälytykset sujuvoittavat hoitohenki- lökunnan arkea huomattavasti, kun aikaa vievät tarkistuskäynnit jäävät pois. Samalla asukkaiden nopea avunsaanti on taattua.
www.tunstall.fi
   Korkeapohjainen Cubo S antaa tilaa kaa- peleille
Enston Cubo-kestomuovikotelot ovat saaneet vahvan aseman eri teol- lisuusalojen sähköistysratkaisuissa. Laajan tuoteperheen uusin tulokas on Cubo S korkealla 75 mm pohjalla. Se tarjoaa entistä suuremman hyötytilan kaapeleiden läpivienneille.
Uutuus tarjoaa tuttua Cubo laatua 18 eri vaihtoehtona harmaalla tai kirk- kaalla kannella, sileillä sivuilla tai M-läpivienneillä sekä kolmella kannen korkeusvaihtoehdolla (25, 50, 100 mm). Kaikissa pohjan korkeus on 75 mm ja mitat 175x250 mm.
Muiden Ensto Cubojen tapaan valmistusmateriaali on korkealaatuinen kierrätettävä polykarbonaatti tai ABS-muovi. Kotelointiluokat ovat IP66 ja IP67.
Vaikka muovi on huomattavasti terästä kevyempää, sen iskunkestä- vyys on erinomainen IK08. Myöskään mahdolliset kolhut eivät ole yhtä helposti havaittavissa kuin teräksessä. Silti työstäminen ja kunnossapito on helppoa ja hoituu perustyökaluin.
www.ensto.fi
 TT Cablesin alumiinikaapelit
TT Cablesin alumiinikaapeleiden käsiteltävyys paranee vuoden 2021 alkupuolella kun tehtaalle asennettu hehkutusuuni aloittaa toimintansa tammikuussa. Alumiinijohtimet lämmitetään johtimien tekemisen jälkeen usean sadan asteen lämpötilaan muutamien tuntien ajaksi, jonka ansiosta kompaktoitu johdin pehmenee tehden valmiista kaapelista taipuisamman ja siten mukavamman asentaa.
Muutos koskee esimerkiksi tuotteita AMCMK (Eca), AXCMK HF (Dca s2d2a2) ja AXMK PE (Fca).
www.ttcables.com
  58Plaani 1 2021 Rakennuttaminen
 
   56   57   58   59   60