Page 56 - Plaani 1 - 2021
P. 56

 OBOn testattu isCon-johdin
Salamasuurjännitettä kestävä, eristetty isCon-johdin on moderni ratkaisu salamasuojausjärjestelmien suunnittelijoille ja asentajille välttämättömien erotusvälien turvalliseen noudattamiseen. Se täyttää norminmukaisella johtimen poikkipinta-alalla standardin SFS-EN 62561-1:2017 vaatimuk- set. Turvallinen käyttö kaikissa salamasuojausluokissa on varmistettu useilla standardien SFS-EN 62561-1:2017 sekä IEC TS 62561-8 mukaisil- la testeillä jopa 200 kA (10/350) asti ja jopa 900 mm suojaetäisyydellä.
Innovatiivisena ja kansainvälisenä hyväksyttyjen salama- ja ylijännite- suojausjärjestelmien toimittajana OBO on kehittänyt isCon-johtimien uuden sukupolven voidakseen täyttää erilaisten rakennustyyppien vaatimukset ja asiakkaidensa tarpeet. Sen ansiosta on aina saatavilla erilaisten palosuojausprojektien vaatimukset täyttävä, halogeenivapaa sopiva isCon-johdin.
isCon-johdin on itsestään sammuva ja paloa levittämätön SFS-EN 60332-1-2 mukaisesti, säänkestävä ja halogeeniton. Se soveltuu asen- nettavaksi ulkoalueilla ja se voidaan asentaa katoille, seinien päälle tai niiden sisään, betoniin, julkisivuihin tai rakennusten sisälle. Harmaa GR- versio voidaan jopa viedä maan alle liitettäväksi suoraan maadoitukseen.
www.obo.fi
  Inim Prime – moderni hälytysjärjestelmä pilvipalvelulla
Inim Prime on EN50131-hyväksytty hybridijärjestelmä monipuoliseen kiinteistövalvontaan. Avoimen rajapinnan ansiosta se voidaan helposti integroida muihin kiinteistöjärjestelmiin. Ohjaus ja hallinta tapahtuu kos- ketusnäytöltä, ilmaisessa pilvipalvelussa tai mobiilisovelluksissa.
Asentajalle ja huoltohenkilöstölle sekä loppukäyttäjälle on tehty omat näkymät pilvipalvelussa sekä omat mobiilisovellukset, jolloin jokaisen on helppo käyttää tarvitsemiaan toimintoja.
Modernissa järjestelmässä on sisäänrakennettu Ethernet TCP/IP-yhteys sekä automaattinen ohjelmointi.
Modulaarisesti laajennettava järjestelmä voidaan rakentaa täysin kohteen tarpeiden mukaisesti. Lisämoduulit mahdollistavat esimer- kiksi WiFi-yhteyden, IP-kameroiden liittämisen järjestelmään, kohteen graafiset kartat, lämpötilaohjaukset sekä tarkan SIA-IP-tiedonsiirron hälytyskeskukseen. Järjestelmä voidaan yhdistää muihin kiinteistöjär- jestelmiin, kuten lukitukseen ja kulunhallintaan, käyttäen I/O-liitäntää, TCP/IP-yhteyttä tai Modbus ja KNX-moduuleita.
www.fsm.fi
Pilvipalvelu mullistaa turvavalaistuksen hallinnan
MyTeknoware-pilvipalvelun avulla turvavalaistuskohteita on nyt mah- dollista hallinnoida keskitetysti, ajasta ja paikasta riippumatta – olivatpa ne sitten keskusakusto- tai yksikkövalaisinjärjestelmiä tai toisistaan fyysisesti erillään.
MyTeknowareen pääsee kirjautumaan kaikilla päätelaitteilla ja selaimilla, ilman erillisiä ohjelmia. Pilvipalvelu parantaa Teknowaren yksikkövalai- sinten langattoman valvonnan ja osoitteellisten keskusakustojärjestelmi- en käytettävyyttä entisestään.
MyTeknowareen voidaan yhdistää useita erillisiä yksikkövalaisin- ja keskusakustojärjestelmiä. Etähallintajärjestelmä ei rajaa toteutustapaa, eikä vaadi erillistä suunnittelua. Osoitteellisen turvavalaistusjärjestelmän suunnittelu riittää.
Etähallintajärjestelmä skaalautuu tarpeen mukaan eri järjestelmiin ja uusiin kohteisiin. Pilvipalvelu ja keskusakustojärjestelmä takaavat edul- liset huoltokustannukset. Lisäksi pilvipalvelu on turvallinen tapa vastata viranomaisvaatimuksiin: testihistoria, huoltopäiväkirja ja muut vaaditta- vat dokumentit pysyvät kootusti yhdessä paikassa.
Teknoware tarjoaa asiakkailleen huolto- ja ylläpitosopimuksen, johon sisältyy kiinteistön säännölliset turvavalaistuksen kuntokartoitukset ja lainmukainen dokumentaatio.
www.teknoware.com
 Apuvälineitä kaapelin käsittelyyn
Itävaltalaiselta Runpotecilta löytyvät laadukkaat ja kätevät apuväli- neet niin kaapelin vetoon ja kaapelikelojen ja -nippujen käsittelyyn kuin myös edullinen kamerasetti tarkastustöihin.
Kaapelinvetokone CW 800 vetoköysineen on jo käytössä useilla merkittävillä työmailla Suomessa, mm. Länsi-Metrossa ja Helsingin lentokentällä.
www.growit.fi www.runpotec.com
    
   54   55   56   57   58