Page 54 - Plaani 1 - 2021
P. 54

Valonheitin GRL-37/90/WP
GRL-37/90/WP on ladattava akkuvarmistettu led-valoheitin. Se toimii osana turvavalaistusta ja antaa tehokkaan valon sähkökatkon sattues- sa. Valaisimessa on tukeva IP65-kotelointi voimakkailla led-valaisimilla, joiden valoteho 3200 lumenia. Valonheitintä voidaan käyttää esimerkiksi varastoissa, käytävillä, sairaaloissa, urheiluhalleissa, teollisuustiloissa ja monitoimihalleissa.
www.kamic.fi
  Uusi Theben AT-1 Hybrid ajastin lataus- ja lämmitystoiminnoilla
AT-1 Hybrid voidaan vaihtaa olemassa oleviin piharasioihin, mikäli niissä käytössä on normaali mekaaninen AT-1 lämmitysajastin. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, sulakekokoa ei tarvitse muuttaa.
AT-1 Hybrid on helppokäyttöinen - suoraan painikkeista tai siihen saa- tavalla Bluetooth-sovelluksella iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiin.
Sovellus on ilmainen ja ladattavissa App store ja Google Play kaupoista. Sovellus on toteutettu kolmella eri kielellä (suomi, ruotsi ja englanti) ja on selkeä käyttää. Sovelluksessa on kWh-mittaus johon on mahdollista myös syöttää hinta, jolloin käyttäjä näkee arvion kulutetusta sähköstä myös euroina.
Ajastimessa valittavissa 2- tai 4-tunnin esilämmitys sekä latauskäyttö yksivaiheisena maks. 8 tuntia. Ladattavien hybridiajoneuvojen valmis- tajien suositus on käyttää latauskaapelia, joka on rajoitettu 8A lataus- virralle. Tällöin taloyhtiökäytössä olevia piharasioita voidaan hyödyntää latauskäyttöön. Lisäksi ajastimeen on mahdollista asentaa ulkoinen anturi, jolla esilämmittäminen tapahtuu ulkolämpötilan mukaan ja turhal- ta lämmittämiseltä säästytään.
Ajastin on mahdollista nimetä käyttäjälleen, jolloin se on aina käyttöval- mis, kun sitä tarvitaan tai vaihtoehtoisesti vapaa käyttö - ajastimeen voi liittyä kuka tahansa yksittäistä käyttöä varten.
www.theben.fi
 PurifLED antiviraalinen led-valaisin
PurifLED on mullistava valaisinuutuus sisäilman epäpuhtauksien, kuten virusten, bakteerien ja voc-yhdisteiden aktiiviseen ehkäisyyn. PurifLEDin desinfioiva ominaisuus perustuu fotokatalyyttiseen ilmiöön nanokompo- siittimateriaalissa (NTDA) sekä tehokkaaseen suodatukseen. Fotokata- lyyttinen puhdistus ja PurifLEDin aktiivinen ilmankierto mahdollistavat huoneilman jatkuvan aktiivisen puhdistamisen.
PurifLED on tarkoitettu käytettäväksi kaikissa sisätiloissa yleisvalaistuk- sena tai sen rinnalla. Moduulikokonsa 600x600 mm ansiosta valaisin voidaan asentaa suoraan alaslaskettuun moduulialakattoon. Vaihtoeh- toisesti PurifLED voidaan asentaa ripustettuna tai pinta-asennuskehyk- sellä kattopintaan.
PurifLED antiviraalisen valaisimen käyttökohteena ovat kaikki julkiset si- sätilat. PurifLED:in perustana olevan fotokatalyyttisen desinfiointimene- telmän ovat testanneet kansainvälisesti tunnustetut akkreditointielimet, kuten MICROBAC ja SGS. Menetelmä on myös Yhdysvaltain FDA:n hyväksymä.
PurifLEDin toiminta perustuu ilmaa puhdistavaan fotokatalyyttiseen puhdistukseen ja tehokkaaseen suodatukseen. Suodatus ja puhdistus saadaan aikaan valaisimen sisällä olevilla puhaltimilla, jotka kierrättävät huonetilan ilmaa lävitseen. PurifLEDin puhaltimen nopeutta voidaan säätää erillisellä kaukosäätimellä tilan ja haluttaessa käyttötilanteen mu- kaisesti. PurifLEDin vaikutus on todettu olevan parhaimmillaan normaali- korkuisessa noin kolme metriä korkeassa huonetilassa.
PurifLEDissa fotokatalyysi tapahtuu erikoissuodattimien sisä- ja ulko- pinnoilla sekä moduulivalaisimen ulkopinnalla. Ulkopuolisiin pintoihin reagoi moduulivalaisimen valo sekä ympäristön valo. Suodattimien sisäpinnoilla fotokatalyysin saa aikaan sisäpuolinen UV-A(LED)-valo. Ilman puhdistaminen tapahtuu tämän lisäksi HEPA-tason partikke- lisuodatuksella (PM0.3, PM1.0, PM2.5, PM10) ja korkealuokkaisella aktiivihiilisuodatuksella.
www.ledimo.fi
  54Plaani 1 2021 Rakennuttaminen
 Uusi SITECO Highbay 11 -syväsäteilijä
Uusi SITECO Highbay 11 on modulaarinen syväsäteilijä, joka tarjoaa huippuluokan tekniikan sekä erilaisten asennus- ja optiikkavaihtoehtojen turvin räätälöityjä valaistusratkaisuja niin teollisuuden, logistiikkakeskuk- sien kuin myös urheiluhallien valaistustarpeisiin.
Valikoimaan kuuluu kolme runkokokoa, jotka voidaan asentaa joustavasti 6–20 m asennuskorkeuksille. Joustavuutta lisää valaisimen vaihdettava suojakupu, joka on saatavilla lasisena, prismaoptiikalla tai pallonkestävä- nä. SITECO Highbay 11:sta on saatavilla myös IFS-standardoitu versio elintarviketeollisuuden käyttöön. Erittäin kestävä valaisinrunko (IP65, IK08) on valmistettu painevaletusta alumiinista. Sensorit voidaan integroida suoraan valaisimen runkoon. SITECO Highbay 11 on varustettu linssiop- tiikalla, joka tarjoaa valolle kapean tai leveän avautumiskulman. Syväsä- teilijän valovirta on jopa 64 000 lm, valotehokkuus enintään 177 lm / W. Käyttölämpötila-alue on -35 ° C ... 55 ° C (saatavilla versio myös 70°C lämpötilaan) ja käyttöikä 70.000 h (L80/B50) / 50.000 h (L85/B50).
www.siteco.com
  
   52   53   54   55   56