Page 55 - Plaani 1 - 2021
P. 55

Hide-a-liten Liteline IP65 on D-merkitty teollisuusvalaisin vaativiin ympäristöihin
Hide-a-liten erittäin tehokas loisteputkien korvaaja, uusi Liteline IP65, on kovaa tekoa. Valaisin on muotoilultaan linjakas ja se voidaan asentaa helposti myös vaativiin sijoituspaikkoihin. Helppoon asennettavuuteen on kiinnitetty muutenkin erityistä huomiota. Valaisimessa on liukuvat multikiinnikkeet ja erillinen kytkentätila valaisimen molemmissa päädyis- sä. Lisäksi valaisimessa on pikaliittimet 5x2,5 mm2 läpijohdotusta varten vakiona, holkkitiivisteet M20 ja läpiviennit molemmissa päädyissä asen- nuksen helpottamiseksi ja nykyisten valaisinten korvaamiseksi. Valaisin on mukautettu asennettavaksi valaisinkiskoon, siinä on avaimenreikä kattoasennusta varten ja integroitu vaijeriripustus koukulla ja koukkulu- kolla. Saatavana kaksi eri pituutta, 1200 mm ja 1500 mm.
Liteline IP65 on D-merkitty sekä IP65- ja IK09-luokiteltu, joten se sopii asennettaviksi vaativiin ympäristöihin ja tiloihin, joissa on suurentunut pa- lovaara. Valaisimessa on suuri valovirta, teho on jopa 138 lm/W, joten va- laisin sopiikin täydellisesti esimerkiksi pysäköintitaloihin, työpajoihin sekä muihin pölyisiin ja likaisiin ympäristöihin. Valaisimen runko on anodisoitua alumiinia, kupu ja päädyt kestävää itsestään sammuvaa polykarbonaattia. Liteline IP65 -valaisimen huolellisesti suunniteltu rakenne mahdollistaa kytkennän sekä ohjaimen ja sensorin käytön avaamatta kupua.
www.hidealite.fi
uutisetPlaani
    MDD-luokka IIa ja IIb hyväksytyt Florence-potilaspaneelit
Norjassa valmistetuilla, pohjoismaisille markkinoille suunnitelluilla Florence-potilaspaneeleilla tuodaan esimerkiksi sähkö-, data- ja kaa- supisteet sairaaloiden potilaspaikoille. Florence-potilaspaneelit tehdään asiakaskohtaisesti ja paneelit varustetaan toivomusten mukaan. Mallisto sisältää sekä perinteiset potilaspaneelit että viime aikoina yleistyneet potilasseinäkkeet.
Sairaaloiden lisäksi potilaspaneeleita käytetään muun muassa hoitoko- deissa ja hoitoasunnoissa.
Florence on turvallinen valinta: potilaspaneelit täyttävät vaadittavan MDD-luokka IIa ja IIb standardin.
www.hedengren.com/fi
 theMura kojerasiaan asennettavat liike- ja läsnäolotunnistimet
Uusissa Theben theMura kojerasiaan asennettavissa liike- ja läsnä- olotunnistimissa on erittäin matala ja tyylikäs muotoilu. Mallistossa on myös esimerkiksi käytäviin ja portaikkoihin 2-johdinversio, joka soveltuu erityisesti saneerauksiin olemassa olevien painikkeiden tilalle ohjaamaan porrasvaloautomaatteja esim. ELPA 6 plus tai ELPA 8, maks. 12 kpl theMura S180-100 2W tunnistimia.
3-johdintunnistimet soveltuvat esimerkiksi toimisto- ja neuvotteluhuoneisiin. Niissä on suorakulmainen laaja 170 asteen tunnistusalue 14 x 17 metriin saakka sekä integroitu painike, jonka saa otettua pois käytöstä. Tunnistimia on kokopeitelevyllä tai ilman, jolloin sovitekehysten avulla asennus onnistuu useimpiin kalustesarjoihin. Asennus jousiliittimin on nopeaa ja helppoa.
www.theben.fi
Kotimaiset kaapelit sairaaloiden sähköis- tykseen
Reka Kaapelin tuotevalikoimasta löytyy kattava valikoima Cca-luokan asennus-, ohjaus-, instrumentointi- ja voimakaapeleita sairaaloiden sähköistyksen tarpeisiin. Uusin innovaatio on lääkintätilojen turvaväreillä valmistetut kaapelit sähkönsyöttöpiirien nopeaan ja turvalliseen tunnis- tamiseen. Reka valmistaa kaapeleita lääkintätilojen turvajärjestelmien SFS 6000-7-710 standardin värikoodien mukaan.
www.reka.fi
   55Plaani 1 2021 Rakennuttaminen
  
   53   54   55   56   57