Page 59 - Plaani 1 - 2021
P. 59

 Luokkansa Primus - yleisvaloa kouluun ja toimistoon
Primus on Enston uusi yleisvalaisin, joka muuntautuu moneen projektitarpeeseen runsaalla ominaisuuspaletillaan. Primuksen yksinkertainen ja linjakas runkorakenne kätkee sisäänsä mahdollisuuden erittäin laajaan räätälöintiin, niin ohjausratkaisujen, sähköistyksen kuin asennuksenkin osalta. Ensto Primus on myös valoteknisesti monipuolinen, luotettava ja tehokas projektivalaisin kouluihin ja toimistoihin.
Valon määrällä on tutkitusti merkitystä parempiin työ- ja oppimistuloksiin. Muuntautuvat koulu- ja työtilat, päätetyö ja tablettityöskentely asettavat omat vaatimuksensa tämän päivän valaistukselle. Valaistus vaikuttaa vireyteen niin työpaikoilla kuin kouluissakin. Primus tarjoaa tähän ympäristöön muuntautuvan ja monipuolisen ratkaisun.
”Muotoilultaan Primus on ajaton kotimainen vaihtoehto yleisvalaistukseen. Kattava Primus valaisinperhe on käyttäjäkohtaisesti ajateltu ja pitää sisällään yli 300 erilaista versiota - tarjoten siten valtavasti vaihtoehtoja erilaisiin käyttökoh- teisiin koulu- ja työympäristöihin. Primus täyttää kaikki valaistustekniset kriteerit ja vaatimukset mitä näihin kohteisiin halutaan ja on siten erinomainen valinta yleisvalaistukseen”, kertoo tuotepäällikkö Marko Tykkyläinen.
Primuksen tyylikkään ja siron runkorakenteen sisään mahtuu runsaasti mahdol- lisuuksia erittäin laajaan räätälöintiin, niin ohjausratkaisujen, sähköistyksen kuin asennuksenkin osalta.
”Kehitimme Enstolla Primuksen laajaan tuotevalikoimaan näppärän koodiavain- työkalun helpottamaan räätälöintiä. Valitset vain Primukseen haluamasi omi- naisuudet ja saat tuotekoodin suoraan sen kummemmin taulukoita selaamatta, nopeasti ja helposti”, Tykkyläinen sanoo.
Primuksesta on tarjolla kaksi eri pituutta, matalaluminanssiritilä- sekä mikropris- maversiot. Valittavissa on alavalo sekä ala- ja ylävaloyhdistelmät eri osuuksilla, lisäksi myös teho, värisävy ja värintoisto sekä erilaiset ohjaustavat. Erityisesti Primukselle kehitetty työkalu helpottaa suuresti näiden valintojen tekemistä.
www.ensto.fi
uutisetPlaani
   Target-kohdevalaisimilla on erinomainen värintoisto
Uuden Target-valaisimen PremiumWhite-ominaisuus on suunniteltu erityisesti myymälöiden kohde- ja korostusvalaistukseen. Valaisinta on helppo siirtää ja suunnata uudelleen tarpeen mukaan. PremiumWhite- optimoitu spektri korostaa valkoisen sävyjä ja vaikuttaa värien kontras- tiin. Erityisen tärkeää tämä on vaate- ja sisustusmyymälöissä, joissa hyvä värintoistokyky on ehdoton edellytys ja puhtaan valkoisen on myös näytettävä puhtaan valkoiselta. Targetiin voidaan räätälöidä myymä- lävalaistukseen tuoreelle lihalle (FoodPremiumRed) sekä hedelmille ja leiville (FoodWarmWhite) optimoidut vaihtoehdot. PremiumWhite on tilattavissa CRI 830- ja 935-malleina. Myymälöiden lisäksi valaisin sopii museoiden, gallerioiden ja julkisten tilojen kohdevalaisuun. Target-va- laisimessa on lähes huomaamaton, suoraan kolmivaihekiskoadapteriin integroitu liitäntälaite ja ohjausvaihtoehdot Dali ja langaton Casambi. Valikoimassa on kaksi runkokokoa, värit musta ja valkoinen. Heijastimille löytyvät vaihtoehdot: 15°, 25°, 36°, 60°. Target-valaisimiin on tilattavissa barn door -valonrajaimet.
www.airam.fI
  Auralightin Jaz ja Hera Ring
Jaz-tuoteperheeseen kuuluu valikoima kiinteitä, säädettäviä ja wallwas- her-alasvaloja, joiden heijastusvaihtoehtoina on musta, hopeanvärinen matta tai peili. Jaz tarjoaa häikäisemättömän valaistuksen yhdessä erin- omaisen värintoiston kanssa. Se on täydellinen tiloihin, joissa on korkeat valaistuksen laatuvaatimukset. Jaz on saatavana kolmessa eri koossa.
Aura Lightin Hera-sarja täydentyy Hera Ring -valaisimilla, joita saa mo- nessa eri koossa ja jopa halkaisijaltaan kolmen metrin versioina. Upeat valaisimet sopivat erityisesti hotelleihin, aulatiloihin ja arkkitehtonisiin ympäristöihin. Valon saa valaisimessa joko sisä- tai ulkopuolelle, toisen puolen ollessa vaikuttava musta.
www.auralight.fi
 Proton Lightingilta uusi, monipuolinen Hugin toimistoihin ja kouluihin
Hugin on monipuolinen valaisinperhe, josta on saatavilla versiot pinta-, ripustus- ja uppoasennukseen. Yhtenäisen ilmeen luominen eri tilojen välille on todella helppoa.
Huginin perusmalleissa käytetään lamelliritilää, mutta valaisimen voi tilata myös linssioptiikoilla.
Valaisimet voidaan varustaa vetokytkimellä, turvavalolla tai vakiovalo- ja läsnäolotunnistimella. Hugin on tarkoitettu yksittäisasennukseen, mutta se on mahdollista asentaa myös useamman valaisimen rampiksi.
Huginin vakiovärilämpötilat ovat 3000 K ja 4000 K. Valaisin on saatavilla myös Casambi-ohjauksella, muilla värilämpötiloilla tai korkeammalla värintoistolla (Ra>90).
www.protonlighting.fi
    
   56   57   58   59   60