Page 49 - Plaani 1 - 2021
P. 49

 uutisetPlaani
  Glamox C75-P G2 - leijuvaa valoa
C75-P -valaisimen muotoilu on kunnianosoitus minimalistisuudelle. Valaisin on läpinäkyvä silloin, kun valot eivät ole päällä. Valaistuna C75-P luo mielikuvan lähes näkymättömästä, ohuesta valoviivasta, joka leijuu ilmassa vailla painovoimaa. Illuusio luodaan valaisimen keskellä olevaan alumiiniseen runkoon asennettujen led-valonlähteiden ja läpinäkyvän optiikan avulla. Prismaoptiikassa on tarkasti muotoillut, kohokuvioidut pisteet, jotka taittavat valoa tarkasti aiheuttamatta häikäisyä.
Energiankulutuksen vähentäminen ja hiilijalanjäljen pienentäminen
on tänä päivänä olennaisen tärkeää. Siitä syystä C75-P on päivitetty ohuemmalla akryylioptiikalla (paksuus 4 mm). Nokkela päivitys tuot- teeseen parantaa valaisimen energiatehokkuutta ja samalla korostaa läpinäkyvyyttä ja minimalistista muotoilua. Lisäksi valaisin on varustettu yhdellä markkinoiden tehokkaimmista led-valonlähteistä.
Toinen tehokeino energiankulutuksen vähentämiseen on asentaa valaistuksen ohjausjärjestelmä. C75-P on saatavana sisäänrakennetulla liike- ja vakiovaloanturilla sekä myös Glamox Zigbee -ratkaisulla langat- tomaan valonohjaukseen.
Hyvässä valaistusratkaisussa on otettava huomioon toki muutakin kuin energiatehokkuus ja tyylikäs muotoilu. C75-P -valaisimen valon laatu on korkea myös hyvän häikäisysuojauksen (UGR17) ja vaihtoehtona saatavan CRI 90 -värintoiston ansiosta.
www.glamox.fi
 Mega – seinävalaisimia ja pollareita
RZB:n Mega-ulkovalaisinsarjasta löytyy useita vaihtoehtoja ulkova- laistukseen. Sarjan seitsemän eri mallia mahdollistavat soveltuvuuden moneen erilaiseen kohteeseen. Valaisimet ovat laadukkaita ja helposti asennettavia. Megan led-vaihtoehdot ovat 10 W, 14 W, 20 W, elinikä 60 000 h (L80, B50) ja valovirta 460 lm -1700 lm. IP-luokka on 65.
Valaisimen runko on pulverimaalattua alumiinia, väreinä antrasiitti tai hopean harmaa. Lämpimän valkoisen (3000 K) tai neutraalin valkoisen (4000 K) valon värilämpötiloista löytyvät vaihtoehdot niin yksityisiin pihoihin kuin julkisiin kohteisiin.
www.ketonen.com
Agathos lyhtyvalaisin
Caribonin Agathos on muotoilultaan perinteinen lyhtyvalaisinsarja mo- dernilla tekniikalla. Agathos-sarjaa on saatavilla kuudella eri optiikalla ja kolmella eri värilämpötilalla (4000 K, 3000 K, 2200 K). Sarjassa on useita asennusvaihtoehtoja sekä lisävarusteena saatavilla lukuisia erilaisia asennusvarsia ja erikoispylväitä.
www.ketonen.com
  Uutuus Regentiltä - Novo alasvalosarja
Alasvalojen työjuhdat tulevat Regentin Novo-tuoteperheestä. Valaisi- met sopivat lukuisiin eri projekteihin monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta. Klassinen muotokieli yhdistettynä laadukkaisiin materiaalei- hin takaa kestävän ratkaisun yleisimpiin valaistustilanteisiin. Tuoteper- heessä on viisi eri kokoa, viisi eri avauskulmaa, kolme värilämpötilaa sekä kolme rungon väriä.
Vaihtelevuutta on saatavilla värien ja kahden muotokielen avulla. Pyöreä Novo Round ja neliönmuotoinen Novo Square ovat saatava- na suunnattavana tai ns. kiinteällä rungolla. Valaisimissa on alhainen häikäisyindeksi, joka takaa miellyttävän katselukokemuksen. Leveä kehys antaa toleranssia upotusaukkojen koolle. Asennusta helpotta- maan valaisimessa on joustavat jousiliittimet sekä valmiit pikaliittimet valaisimen ja liitäntälaitteen välissä.
www.ktinterior.fi
 49Plaani 1 2021 Rakennuttaminen
  


   47   48   49   50   51