Page 50 - Plaani 1 - 2021
P. 50

 Sg:n uusi Sense 800 riippuvalaisin
Sg Armaturenin laaja Sense-sarja on kattanut erikokoiset uppoon ja pin- taan asennettavat alasvalot ja moduulivalasimet. Nyt sarja on täydenty- nyt Sense 800 -valaisimella. Sense 800 on näyttävä, profiililtaan matala riippuvalaisin. Koska valaisimen halkaisija on 800 mm ja korkeus vain 18 mm, siro valaisin näyttää leijuvan ilmassa.
Minimalistinen muotoilu sivuvalopaneeleineen tuottaa miellyttävän yhtenäisen valon ja matalan häikäisyn UGR:n ollessa < 19. Valaisinta ohjataan DALI-himmennyksellä. Runkoväreinä on valkoinen ja musta. Värilämpötilat 3000 K ja 4000 K.
Sense 800 riippuvalaisin sopii korkeisiin tiloihin, tyypillisiä käyttökoh- teista ovat aulat ja sisäänkäynnit, ostoskeskukset, vähittäiskaupan ympäristöt sekä erilaiset toimistot ja julkiset tilat. Ripustuskorkeudeksi suositellaan enintään viisi metriä. Sense 800 on helppo asennettava pikaliittimien ja kiinnityksen avulla.
www.sg-oy.fi
  Hide-a-liten vaihehimmennettävät ulko- valaisimet
Hide-a-liten suositut ulkovalaisimet Edge ja Cube ovat uudistuneet integroidulla vaihehimmennettävällä ohjaimella älykkääseen kodin va- laistukseen. Ajattomasti muotoillut valaisimet soveltuvat myös vaativiin ympäristöihin IP65- ja IK10-luokituksen ja kestävän jauhemaalauksen ansiosta. Valaise julkisivu, luo kutsuva vaikutelma ja himmennä valoa helposti halutulle tasolle.
Laajan valokuvion antavan Edge-valaisin soveltuu julkisivun valaistuksen lisäksi myös esimerkiksi muurien valaistukseen. Cube-valaisimesta on taas valittavissa versio joko alasvalolla (Cube I) tai versio ylös- ja alas- valolla (Cube II). Valaisinten värilämpötila on 3000 K ja värivaihtoehtoina valkoinen, harmaa ja antrasiitti.
Helppo asennus onnistuu erillisellä taustakappaleella, kahdella läpivien- nillä ja ketjutettavalla pikaliittimellä ja suoralla 230V liitännällä. Saatavana myös koroke kaapelin pinta-asennusta varten tarvikkeena.
www.hidealite.fi
 Fagerhultin uudistunut Nove on moderni kattoon tai seinään asennettava sisus- tusvalaisin
Fagerhultin Nove on saanut päivityksen sekä ulkonäköönsä että tekniik- kaansa. Rakenteeltaan ohut ja siro Nove on moderni valaisin yleisvalais- tukseen, ja sen ulkonäköä voidaan muokata erivärisillä koristerenkailla. Valaisin soveltuu erinomaisesti yleisvalaistukseen erilaisiin yleisiin tiloihin, sisäänkäynteihin ja portaikkoihin.
Nove-sisustusvalaisimen voi asentaa joko kattoon tai seinään. Ulko- asuun voi tuoda vaihtelua erivärisillä mattapintaisilla koristerenkailla: saatavana värit valkoinen (RAL 9016), hiekka (RAL 1019) ja tummansi- ninen azurite (RAL 5008). Samalla koristerengas rajaa sivulle ohjautuvaa valoa. Valaisinta voi käyttää joko koristerenkaalla tai ilman.
Nove on saatavana kolmessa eri koossa, Ø 520, 420 ja 360 mm. Niiden avulla on helppo suunnitella näyttäviä valaistuskokonaisuuksia. Erikokoisten valaisimien häikäisysuojien luminanssit on suhteutettu toisiinsa siten, että valaisimien pintakirkkaudet ovat yhdenmukaisia myös ryhmäasennuksissa. Noven ledit on varustettu linsseillä, jolloin valo jakautuu kuvulle tasaisem- min. Mallistossa on DALI-liitäntälaite vakiona. Valaisimeen voi luonnollisesti lisätä myös ohjausjärjestelmän (e-Sense Detect tai
e-Sense Move) nykypäivän energiansäästövaatimusten täyttämiseksi.
www.fagerhult.com/fi
 50Plaani 1 2021 Rakennuttaminen
 

   48   49   50   51   52