Järjestelmä- ja laitetoimittajahakemisto

Sähkösuunnittelijat NSS ry:n uudeksi puheenjohtajaksi Mikko Yrjönen

Sähkösuunnittelijat NSS ry:n syysvuosikokouksessa 23.11. päätettiin tulevan vuoden toiminnan suuntaviivoista ja valittiin yhdistykselle uusi puheenjohtaja sekä seuraavan toimintakauden hallitus.

Vaikka rakentamisen suhdanne on heikentynyt, sähkösuunnittelijoille riittää työtä ensi vuonnakin esimerkiksi energiatehokkuuteen, vähähiilisyyteen, älyrakentamiseen, sähköiseen liikenteeseen sekä kehittyneisiin tieto- ja turvateknisiin järjestelmiin liittyvän suunnittelun parissa.

Nykyisen puheenjohtaja Jonne Järvisen vuodenvaihteessa päättyvä nelivuotinen kausi on pitänyt sisällään ennalta arvaamattomia tilanteita.

”Kausi on ollut antoisa ja opettavainen meille kaikille. Koronan myötä koko työn tekemisen kulttuuri on muuttunut. Jäsenistölle kehitetyt uudet työkalut ja palvelut osoittavat kuitenkin sen, että pystyimme reagoimaan nopeasti muuttuneeseen toimintaympäristöön. Kauden aikana toteutettu NSS:n Järjestelmä- ja laitetoimittajahakemisto tarjoaa suunnittelijoille ja muille sähkörakentamisen ammattilaisille apua päivittäiseen työhön ja tiivistää entisestään yhteistyötä laitevalmistajien kanssa. Myös sisällöiltään entistä tarkemmin suunnittelijoille räätälöidyt seminaarit ja webinaarit, tieto- ja turvateknisten järjestelmien suunnittelupätevyys sekä ammatillinen täydennyskoulutus ovat tuoneet tärkeän lisän yhdistyksen palvelutarjontaan”, Järvinen kertoo.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittu Insinööritoimisto Tauno Nissinen Oy:n toimitusjohtaja Mikko Yrjönen tunnetaan niin NSS ry:n piirissä kuin laajemminkin alalla erityisesti sähkösuunnittelun kehityshankkeisiin ja koulutustoimintaan aktiivisesti vaikuttavana ja osallistuvana ammattilaisena.

”Lähden johtamaan NSS ry:tä iloisin ja motivoitunein mielin. Yhdistyksen toiminnassa on hyvä tekemisen meininki ja jäsenistölle on luotu uusia palveluita. Paikoilleen ei ole kuitenkaan syytä jämähtää, vaan tukea jatkossakin jäsenyritysten ja suunnittelijoiden mahdollisuuksia laadukkaan ja kannattavan sähkösuunnittelutoiminnan saralla. Sähköala tarjoaa meille kaikille erittäin hyvät näkymät tuleville vuosille. Jatkamme yhdessä luodun strategian mukaista tekemistä ja haluamme saada jäsenet entistä innokkaammin osallistumaan yhdistyksen toimintaan”, toteaa Mikko Yrjönen.

NSS:n hallituksessa uusina jäseninä aloittavat yksikönjohtaja Niklas Lind (Sweco Finland Oy) ja suunnittelupäällikkö Jyrki Lahtinen (Ramboll Finland Oy). Hallituksessa jatkavat yksikön päällikkö Henri Malassu (Äyräväinen Oy), toimitusjohtaja Iiro Karawatski (Karawatski Oy), johtava asiantuntija Keijo Kuvaja (Sitowise Oy) ja DI Suvi Lapinvuo (Rejlers Rakentaminen Oy). Hallituksen varajäseniksi valittiin talotekniikan kehitysjohtaja Jonne Mäkelä (AFRY Buildings Finland Oy), suunnittelupäällikkö Jukka Muona (AH-Talotekniikka), yksikönpäällikkö Tomi Ahola (WSP Finland Oy), projektipäällikkö Andreas Fagerström (FCG Finnish Consulting Group Oy), varatoimitusjohtaja Jarmo Valén (Sähköinsinööritoimisto SHS Oy) ja ryhmäpäällikkö Juho Lukkari (Granlund Oy, Tampere).

_________

Lisätietoa:

Sähkösuunnittelijat NSS ry, Takomotie 8, 00380 Helsinki, webmaster@nssoy.fi, www.nssoy.fi    

– Toimitusjohtaja Markku Säkö, Sähkösuunnittelijat NSS ry, p. 045 223 2428, markku.sako@nssoy.fi

– Puheenjohtaja (31.12.2023 asti) Jonne Järvinen, Insinööritoimisto Stacon Oy, p. 040 537 6594, jonne.jarvinen@stacon.fi 

– Puheenjohtaja Mikko Yrjönen (1.1.2024 alkaen), Insinööritoimisto Tauno Nissinen Oy, p. 044 543 9191, mikko.yrjonen@tauno-nissinen.fi